lördag 26 december 2009

Experimentdagar återinviger utställningen om ESS


Onsdag och torsdag den 28-29 oktober öppnar utställningen om ESS och framtidens forskning åter igen. I samband med nyöppningen kommer vi mellan kl 12-18 att bjuda på lekfulla experiment för hela familjen, där du bl. a. kan bygga din egen svävare, se hur man får pappersnäsduken att bära vatten och hur ättikslösning kan göra rent mynt.

I takt med att processen kring ESS har gått framåt har utställningen uppdaterats och besökare har nu möjlighet att få veta mer om den framtida planeringen av ESS. Efter uppdateringen av utställningen finns det nu också mer information om anläggningens fyra viktiga delar; jonkällan, acceleratorn, målstation och instrumenten.

Utställningen syftar till att informera om ESS och svarar på de vanligaste frågorna om vad ESS är, vad ESS kommer att användas till, vilken forskning som kommer att ske vid ESS, och hur miljön och säkerheten runt anläggningen kommer att påverkas. I utställningen har besökarna också möjlighet att ställa frågor, läsa b...[Läs hela artikeln / Gå till källan]