fredag 15 oktober 2010

Alfa Laval höjer inte budet på Munters


Det ser ut som att Nordic Capital vinner­ budstriden om Munters. Alfa Laval förändrar inte sitt bud och får inte ihop kontrollen över de 90 procent av rösterna som budet krävde....[Läs hela artikeln / Gå till källan]

Det ser ut som att Nordic Capital vinner­ budstriden om Munters. Alfa Laval förändrar inte sitt bud och får inte ihop kontrollen över de 90 procent av rösterna som budet krävde.


Alfa Laval kommer inte att åter höja sitt bud på avfuktningsföretaget Munters, klargjorde bolaget på torsdagen. Budet om 75 kronor per aktie ligger fast, liksom kravet på att Alfa Laval skulle bli ägare till minst 90 procent av aktierna.

Alfa Lavals första bud låg på 68 kronor, men det höjdes sedan riskkapitalbolaget Nordic Capital, genom helägda bolaget Cidron Intressenter gett sig in i budkampen.

Nordic Capitals senaste bud på 77 kronor per aktie väljer Alfa Laval däremot att inte bjuda över. Eftersom Nordic Capital har fått ett par större ägare att acceptera budet, kan Alfa Laval inte nå upp till 90 procent av rösterna.

Tiden för att acceptera Alfa Lavals bud går dock formellt ut klockan 17 i dag fredag.

Att förlora budkampen om Munters var något som Alfa Laval inte räknat med. Vd Lars Renström var redan vid det första budet övertygad om affären skulle gå hem.

Munters är ett av världens främsta företag inom avfuktning och brandskadehantering och dess verksamhet anses passa väl in i Alfa Lavals struktur.

– Vi är övertygade om att budet kommer att accepteras. Det motsvarar ett fullt värde på bolaget och Munters största aktieägare har redan accepterat budet, sa Lars Renström till Sydsvenskan när det första budet blev offentligt.

Marknaden verkade ta Alfa Lavals besked på torsdagen som att saken är klar.

Munters aktie handlades under torsdagen till 77 kronor, precis i nivå med Nordic Capitals bud. I onsdags var den tidvis uppe i 80 kronor, i en förhoppning om att Alfa Laval skulle kontra med ett högre bud.