torsdag 18 november 2010

Nya höghus i centrala Trelleborg


Byggnadsnämnden säger ja trots protester....[Läs hela artikeln / Gå till källan]


Byggnadsnämnden säger ja trots protester.



– Vi hoppas att det ska gå snabbt. Vi menar att Trelleborg behöver nya bostäder på den här centrala tomten, säger Kent Jönsson, vd på Trelleborgshem.



Trelleborgshems planer för de fyra höghusen ligger fast.



– Det är tänkt att bli ett hus med ägarlägenheter, ett med bostäder för 55 plus, ett hus med högteknologi samt ett med vanliga hyresrätter. Det är många olika spännande delar i projektet, säger Kent Jönsson.



Planen är att de fyra husen ska byggas i en båge upp längs Bryggaregatan. Det sydligaste huset ska bli sex våningar högt, nästa hus sju och de båda nordligaste husen åtta våningar höga. Två parkeringsdäck ska också byggas på området.



Sammanlagt handlar det om ett hundratal nya lägenheter i de fyra husen.



Många intresserade har hört av sig till Trelleborgshem om möjligheterna att flytta in i de nya lägenheterna.



De båda LSS-boendena som finns på området ska ligga kvar, liksom de före detta sockerbruksbyggnaderna i södra delen av området.



Planerna på att bygga höghus på tomten har emellertid väkt protester från omkringboende.



Nästan 60 grannar har skrivit på en lista mot höghusen. Grannarnas argument mot nybyggena är de skulle förstöra stadsbilden och att de skulle skapa en insyn in på deras tomter som inte är acceptabel. Grannarna är också rädda för att hamna i skuggan av de höga husen.



Grannarna vill istället att man bebygger tomten med enplansvillor, en lekplats eller helt enkelt gör en park av området.