torsdag 7 januari 2010

Trafiken olöst problem när nya butiker öppnas


Förändringen av Mobiliaområdet i Lund är på gång. Under 2010 flyttar Systembolaget dit och ny stor livsmedelshall öppnar. Om trafiken tvistas det fortfarande.


Paulsson Fastigheter (Arne Paulsson) är den nye aktören på Mobiliaområdet. De stora planer han först presenterade har krympts på grund av den besvärliga trafiksituationen.

Vilken av livsmedelsjättarna som skulle etablera sig var länge föremål för förhandlingar. Nu är det helt klart att det blir Coop Forum som öppnar här någon gång i slutet av 2010. Markarbetet har påbörjats och en stomme till den kommande livsmedelshallen är på väg upp.

Coop Forum byggs där tidigare HC Bilservice låg. Gamla bilprovningen får ge plats åt parkeringsytor och en ny väg när Traktorvägen stängs av intill Mobiliaanläggningen. Också en ny rondell planeras där Höstbruksvägen och Boställsvägen möts.

Paulsson Fastigheter äger den byggnad där Skopunkten fanns. Där pågår nu en ombyggnad. I mars–april är byggarna klara och efter ...[Läs hela artikeln / Gå till källan]