torsdag 28 januari 2010

Väg argumenten i politiken


Dags för årets första drabbning i Malmös högsta beslutande politiska församling. Här får du deras argument för den politik de för - välkommen att kommentera!


Klockan 13 idag samlades de 61 kommunfullmäktigeledamöterna och deras ersättare i Rådhuset. Fullmäktige beslutar om stora frågor. Men eftersom det finns en tydlig majoritet som samarbetar (S, MP och V) är omröstningarna sällan särskilt rafflande. Vänsterpartiet protesterar visserligen alltid när kommunal mark ska säljas men försäljningarna klubbas med hjälp av de borgerliga.
Istället är debatten den stora behållningen. De öppna sammanträdena är en möjlighet att utvärdera partierna: Är argumenten tillräckligt bra? Har de övertygande svar på kritik?
Idag ska politikerna bland annat besluta om höjda p-avgifter, försäljning av kommunal mark och en ny detaljplan för området norr om Limhamns kalkbrott.
Men det finns också ständigt återkommande frågor där blocken markerar var de står. Så här kan det låt...[Läs hela artikeln / Gå till källan]