söndag 6 juli 2008

Nu börjar Swedish Open!

Alldeles precis har en av tidernas största tennismatcher avslutats i London. Två av historiens främsta spelare, Nadal och Federer, drabbade samman i en redan klassisk Wimbledonfinal. Nadal gick segrande ur den nästan fem timmar (sju om man inkluderar de obligatoriska regnavbrotten) långa tvekampen. (Fast många TV4-tittare lär ha blivit mer än lovligt förbannade över att sändningen flyttades till TV4+ mitt under pågående match)

Tennisfantaster hinner knappt pusta ut innan det nu är dags för nästa klassiska ATP-turnering, om än i betydligt mindre kostym. Det har nämligen blivit dags för en av Skånes största årliga idrottshändelser, Swedish Open i Båstad. Regelbundet återkommande evenemang inom sport, kultur och nöje som kan klaras av med befintlig infrastruktur är billiga och effektiva sätt för städer och regioner att marknadsföra sig, få publicitet och locka till sig nya besökare. Något som stimlerar konsumtion och investeringar i regionenen, genererar nya skatteintäkter och borgar för att utveckla eller försvara uppnådd välfärd.

Nu är det alltså dags för stekarna från Stockholm att strö lite konsumtionsdriven tillväxt över Båstad, Torekov, Mölle – ja hela Bjärehalvön..! Vi tackar och tar emot!

Artiklar om Wimbledonfinalen:
Aftonbladet
Politiken
Helsingborgs Dagblad
Sydsvenskan

Om "tittarstormen":
Sydsvenskan
Helsingborgs Dagblad

Om tennisveckan i Båstad:
Helsingborgs Dagblad
Sydsvenskan

Andra bloggar om , , , , , , ,