fredag 8 januari 2010

Hundratals arbetslösa ingenjörer ska locka investerare till Skåne


Utländska företag ska lockas att etablera sig i Skåne med ett nytt säljargument: Snabb tillgång till 600 lediga telekomspecialister.


Ingen annan kan erbjuda så många civil-ingenjörer med färsk yrkeserfarenhet på ett bräde, enligt Region Skånes näringslivschef Hans Henecke.

Strax före jul kom beskedet att Sony Ericsson och ST-Ericsson ska göra sig av med 600 anställda i Lund. Universitetsrektor Per Eriks--son varnade då för att Skånes framtid som centrum för telekomindustrin är hotad och efterlyste en kraftsamling från offentligt håll.

Bland annat ville han se etableringar av internationella företag. Nu kommer svaret: Region Skåne ska sammanställa information om de personer som riskerar att bli arbetslösa och marknadsföra databasen internationellt.

– Vi försöker göra en profil och se vad vi har för kompetenser hos de personer som frigörs. Dessutom- får vi tillgång till lokaler på Ideon-området. Tillsammans kan det göra det mer intressant att etablera sig i Skån...[Läs hela artikeln / Gå till källan]