måndag 7 april 2008

Grattis Öresund! - Stamming ny chef för Öresundskommittén

Sedan den 1 april är Mikael Stamming ny chef för Öresundskommitténs sekretariat i Köpenhamn. Öresundsbloggen kommer att följa och närmare kommentera hans och kommitténs arbete i framtida inlägg. Men redan nu vill vi passa på att gratulera Öresundsregionens invånare till valet av Stamming som ny chef. Enligt vår åsikt är Stamming en person med visioner som förstår de stora behoven av infrastruktursatsningar i regionen. Han kan se hur olika företeelser hänger samman och påverkar varandra i positiv eller negativ riktning. Ett exempel är deltävlingen i America's Cup som genomfördes i Malmö. I en intervju i Sydsvenskan utvecklar Stamming:

"- Hur lätt är det att utvärdera 12000 internationella företagsbesökare under tävlingen?

BMW:s ledningsgrupp var här och i dag finns deras nordiska lager i Malmö, bara som ett exempel.

Trots att halva Malmös kommungräns utgörs av vatten har staden aldrig profilerat sig som hamnstad. America’s Cup var ett sätt att ändra på den bilden och samtidigt ett stort marknadsföringsprojekt, menar Stamming .

- Fram till dess var Malmö en "liten skithåla" på världskartan. Efter tävlingarna hade tidningen New York Times flera artiklar om Malmö och Turning Torso. Så i Malmö stad och Region Skåne var vi mycket nöjda med hela satsningen, säger han."


Öresundsbloggen önskar Stamming lycka till i det viktiga arbetet men önskar samtidigt att organisationen han jobbar för, Öresundskommittén, hade mer muskler och inflytande.