fredag 18 april 2008

Zlatan till Malmö FF

”Halmstad och AIK, ni kommer aldrig få en sån artist som Superzlatan. Ente heller vi, den tiden är förbi…”

Rubriken må vara en sanning med modifikation men faktum är att fotbollsvärldens störste personlighet Zlatan Ibrahimovic åtminstone tillfälligt återvänder till Malmö FF för att rehabträna sitt skadade knä i lugn och ro. Sydsvenskan meddelar att Zlatan kommer att följa ett tio dagars specialprogram under överinseende av MFFs sjukgymnast Rickard Dahan.

Vi ser detta besked som ett i raden av tecken på att det gamla grollet med moderklubben nu måste ses som passerat. Hur som helst kan vi i alla fall konstatera att Zlatan är mån om att upprätthålla starka band med sin Öresundsregion. Båda hans söner är födda på Universitetssjukhuset i Lund och med den nyinköpta villan på Fridhem (Limhamnsvägen) i Malmö visar fotbollsstjärnan var han verkligen hör hemma! (Huset kommer för övrigt att vara ett av Malmös mest välbesökta turistmål i sommar) Det ryktas även om att invigningsmatchen för nya Swedbank Stadion kan komma att bli ett möte mellan Malmö FF och Inter.

Kanske kan vi någon gång i framtiden till och med få se Ibrahimovic avsluta sin karriär i Malmö FF… Om så blir fallet, kommer han då månne att spela i den gemensamma skandinaviska fotbollsligan? Vadå skandinavisk fotbollsliga??? Jodå, tankarna finns. Det är något som vi kommer att skriva om i framtida blogginlägg här på Öresundsbloggen!

Och apropå Zlatan:Läs även andra bloggares åsikter om , , ,